4/12/10

Επικαιρότητα: Σκουπίδια τέλος!

Γεωργία Μάλλιου

Ανακούφιση στους Αθηναίους πολίτες μετά την σταδιακή απομάκρυνση των περίπου 40 τόνων σκουπιδιών που είχαν συσσωρευτεί σε κάθε γωνιά της πόλης λόγω της παρατεταμένης απεργίας των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας. Τα απορριμματοφόρα τέθηκαν σε λειτουργία και η Αθήνα αρχίζει να ξαναβρίσκει το "καθαρό" της πρόσωπο.



Παρά την θετική εξέλιξη, όμως, δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε τις δύσκολες στιγμές που βιώσαμε όλοι τις τελευταίες μέρες. Μια πόλη μεταμορφωμένη σε σκουπιδότοπο, η ατμόσφαιρα τουλάχιστον αποπνικτική και οι κίνδυνοι για την δημόσια υγεία να πολλαπλασιάζονται όσο αυξανόταν ο σωρός των σκουπιδιών. Εικόνες απελπιστικές, ντροπιαστικές και δυστυχώς γνώριμες στους Αθηναίους που για ακόμη μια φορά βρέθηκαν παγιδευμένοι ανάμεσα σε χιλιάδες εστίες σκουπιδιών.

Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα κίνητρα των εργαζομένων στους δήμους οι οποίοι προσπάθησαν να διασφαλίσουν βασικά και αναφαίρετα δικαιώματα τους. Ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι εκατομμύρια πολιτών δεινοπάθησαν και είδαν την υγεία τους να τίθεται σε κίνδυνο τις τελευταίες μέρες.

Το μόνο, λοιπόν, που μπορούμε να ελπίζουμε είναι ότι το κράτος θα μεριμνήσει για τα δικαιώματα των εργαζομένων του, αλλά και οι ίδιοι θα λαμβάνουν υπ' όψιν τους τα δικαιώματα των υπολοίπων ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοιες καταστάσεις. Η Αθήνα είναι η πόλη μας και πρέπει να είμαστε σε θέση να την ζούμε χωρίς να νιώθουμε ότι θέτουμε τον εαυτό μας σε κίνδυνο κάθε φορά που βγαίνουμε από το σπίτι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου