29/9/11

Το πρωκτικό σεξ και οι κίνδυνοι του...

Το πρωκτικό διεισδυτικό σεξ γίνεται όταν το πέος του ανδρός εισέρχεται στον πρωκτό του ερωτικού ή της ερωτικής του συντρόφου. Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν το πρωκτικό σεξ ως μέρος της κανονικής τους σεξουαλικής ζωής. Υπάρχουν και άλλοι που δεν το επιθυμούν.


Γυναίκες και άνδρες είναι δυνατόν να επιλέγουν να κάνουν πρωκτικό σεξ ανεξάρτητα από το εάν είναι ομοφυλόφιλοι ή όχι.

Σύμφωνα με εθνική έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο (second National Survey of Sexual Activities and Lifestyles) που έγινε το 2000, 12,3% των ανδρών και 11,3% των γυναικών είχαν κάνει πρωκτικό σεξ κατά το έτος που είχε προηγηθεί.

Το πρωκτικό σεξ συνοδεύεται από μεγαλύτερο κίνδυνο μετάδοσης αφροδισιακών ασθενειών σε σύγκριση με πολλές άλλες σεξουαλικές δραστηριότητες. 

Ο λόγος είναι διότι το επιθήλιο που καλύπτει την επιφάνεια του πρωκτού είναι πολύ λεπτό και μπορεί εύκολα να υποστεί βλάβες. Το γεγονός αυτό καθιστά τον πρωκτό περισσότερο ευάλωτο στις μολύνσεις.

Οι μολύνσεις που είναι δυνατόν να μεταδοθούν εξαιτίας του πρωκτικού σεξ περιλαμβάνουν:

1. Χλαμύδια

2. Έρπη γεννητικών οργάνων

3. Γεννητικά κονδυλώματα

4. Γονόρροια

5. Σύφιλη

6. Ιός HIV που οδηγεί στο AIDS

Η χρήση προφυλακτικών κατά το πρωκτικό σεξ προστατεύει από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες νόσους. 

Τα λιπαντικά με βάση νερού που μπορεί κάποιος να πάρει από φαρμακεία βοηθούν στο πρωκτικό σεξ. Τα λιπαντικά με βάση ελαίων να αποφεύγονται διότι μπορεί να προκαλέσουν ρωγμές στα προφυλακτικά από λατέξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου