7/11/11

Σιελόρροια κατα τη διάρκεια του ύπνου.

Πολλοί ανθρωποι, κατά τη διάρκεια του ύπνου, έχουν ερθει αντιμέτωποι με τα "σάλια στο μαξιλάρι". Αν και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι φυσιολογικό, τους κάνει να νιώθουν άσχημα. Οι λόγοι, για τους οποίους μπορεί να μας «τρέχουν τα σάλια» όταν κοιμόμαστε, είναι πολλοί!
Στους περισσότερους από μας συμβαίνει όταν είμαστε πολύ κουρασμένοι. Εάν όμως κοιμάστε με το στόμα ανοιχτό, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες να σας «τρέχουν» τα σάλια στον ύπνο!

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές απλές πρακτικές που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε την πιθανότητα να σας «τρέχουν» τα σάλια κατά την διάρκεια του ύπνου.

* Κοιμηθείτε ανάσκελα

* Προσπαθήστε κατά την διάρκεια του ύπνου να αναπνεύστε από τη μύτη σας και όχι από το στόμα.

* Περιορίστε τη κατανάλωση αλκοόλ

* Δοκιμάστε βιοανάδραση και υπνοθεραπεία, αν δεν θέλετε να πάρετε φάρμακά. Η λογοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά που τρέχουν τα σάλια τους.

Μην ξεχνάτε ότι το να σας «τρέχουν» τα σάλια στον ύπνο μπορεί να είναι φυσιολογικό, αλλά μπορεί επίσης να σχετίζεται και με άλλες παθήσεις. Καλό είναι να το συζητήσετε με τον οικογενειακό σας ιατρό και αν χρειασθεί, να σας χορηγήσει φάρμακα που μπορούν να ελέγχουν την παραγωγή του σάλιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου