22/12/11

Αιδιοπλαστική: Όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε...

Η Αιδιοπλαστική χωρίζεται σε δυο κατηγορίες στην μείωση των μικρών χειλέων και την αύξηση των μεγάλων χειλέων του αιδοίου: 

Α. Μείωση των μικρών χειλέων 

Τα υπερτροφικά μικρά χείλη του αιδοίου προκαλούν λειτουργικά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα σε μερικές γυναίκες. Ο τοπικός ερεθισμός μαζί με το πρόβλημα με την προσωπική υγιεινή όπως και η σεξουαλική ζωή της γυναίκας μπορεί να επηρεασθεί. Επίσης η γυναίκα μπορεί να έχει πρόβλημα στο ντύσιμο, το περπάτημα, δυσκολίες τις ημέρες της περιόδου, όταν κάθεται, όταν οδηγεί ποδήλατο η μηχανή. Άλλες γυναίκες θέλουν απλώς να βελτιώσουν την αισθητική της περιοχής για να αισθάνονται καλύτερα. 

Όλα αυτά τα ενοχλήματα αποτελούν ένδειξη για επίσκεψη στον ειδικό πλαστικό χειρουργό ο οποίος θα κρίνει την αναγκαιότητα μιας επέμβασης μείωσης-σμίκρυνσης των μικρών χειλέων του αιδοίου. 

Οι γυναίκες συνήθως επιλέγουν το μέγεθος που θα ήθελαν αλλά πάντα με βάση την αναγκαιότητα του μεγέθους που απαιτείται για την καλή λειτουργία της περιοχής. Τα μικρά χείλη του αιδοίου προστατεύουν την οροφή του κόλπου όταν τα πόδια διατείνονται οπότε μια υπερβολική μείωση δεν συνιστάται. Η χειρουργική τεχνική και η ανάρρωση. 

Κατά την επέμβαση τα μικρά χείλη του αιδοίου σχεδιάζονται με εδικό marking pen με στόχο την ανατομική διόρθωση. Ο σχεδιασμός πρέπει να είναι ακριβής. Η επέμβαση μπορεί να γίνει με τοπική η γενική αναισθησία και ο σκοπός της επέμβασης είναι να δώσουμε ένα φυσικό αποτέλεσμα. Μεγάλη προσοχή δίνεται στην περιοχή της κλειτορίδας και του ουρηθρικού σημείου για αποφυγή υπερβολικής διόρθωσης. 

Τα σημάδια δεν φαίνονται παρά μόνο από εκπαιδευμένους στο θέμα ιατρούς. Η επέμβαση βοηθάει τις γυναίκες να ανακτήσουν την αυτοπεποίθηση τους, να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους αλλά και να βελτιώσουν την ερωτική τους ζωή. Η αισθητικότητα της περιοχής δεν αλλάζει. Μετά την επέμβαση η γυναίκα επιστρέφει στο σπίτι με μια απλή σερβιέτα και ειδικά αντιβιοτικά. Συνιστούμε μιας εβδομάδας ξεκούραση και καθημερινή υγιεινή της περιοχής με αντισηπτικό διάλυμα. Η επιστροφή στις δραστηριότητες γίνεται σε μια εβδομάδα ενώ η επάνοδος στην σεξουαλική ζωή σε 4 εβδομάδες. Η γυμναστική επιτρέπεται μετά από 4 εβδομάδες. 

 Β. Πλαστική των μεγάλων χειλέων του αιδοίου 

 Αύξηση των μεγάλων χειλέων Τα μεγάλα χείλη του αιδοίου μπορεί να είναι υποπλαστικά είτε λόγω ηλικίας είτε κληρονομικά. Η πλαστική χειρουργική μπορεί να βοηθήσει αυτές τις γυναίκες με μεταφορά λίπους. 

Το λίπος το παίρνουμε από ειδικά σημεία για τον σκοπό αυτό και μεταφέρονται στα μεγάλα χείλη με ειδική τεχνική. Ένα ελαφρύ οίδημα μπορούμε να έχουμε μετά την επέμβαση για μερικές ημέρες λόγω της ευαίσθητης κατασκευής αυτής της περιοχής. 

Η επέμβαση μπορεί να γίνει με ήπια αναισθησία και η γυναίκα δεν χρειάζεται να μείνει στην κλινική. Ο πόνος είναι ήπιος και ελέγχεται με τα συνήθη παυσίπονα. Η ανάρρωση είναι πολύ γρήγορη. Όπως σε κάθε μεταφορά λίπους μπορεί να χρειασθεί μια μικρή διόρθωση αργότερα για να πάρουμε το τελικό αποτέλεσμα μια και ένα μέρος του λίπους απορροφάται.

2 σχόλια:

  1. gia tis epagelmaties pornostar einai epagelmatikh anagkh,gia tis alles eisodhmata gia toys plastikous!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. υπαρχει συσχετιση μεγάλων εσωτερικών χειλιών κ υγρων????

    ΑπάντησηΔιαγραφή