15/10/11

Σέξι τα στρινγκ: Αλλά τι προκαλούν στην υγεία;

Λίγο πριν να ξεχυθείς στα μαγαζιά για να πάρεις τα πιο καυτά εσώρουχα , σκέψου καλά προτού ενδώσεις στον πειρασμό ενός στρινγκ.
Σίγουρα τα στρινγκ είναι σέξι αλλά μπορούν να κρύβουν και κινδύνους, ειδικά όσον αφορά την υγεία σου! Τελικά πόσο κακό ή λιγότερο κακό κάνουν τα στρινγκ εσώρουχα στην υγεία της μικρής σου περιοχής; Πρώτα πρώτα, το σημείο στο οποίο μπαίνει το κοφτό σου εσώρουχο, από μόνο του αποτελεί παγίδα συλλογής βακτηριδίων. Όπως όλα τα εσώρουχα, έτσι και τα στρινγκ υποτίθεται πως σκοπό έχουν να προστατέψουν την ευαίσθητη περιοχή από τα υπόλοιπα σκληρά ρούχα, όπως είναι τα τζιν παντελόνια. 

Δυστυχώς τα στρινγκ είναι τόσο λεπτά, που η κάλυψη που προσφέρουν είναι μηδαμινή, ενώ η διαρκής κίνησή τους (ειδικά στα πιο κορδονένια του είδους) μεταφέρει μικρόβια από τον πρωκτό στον κόλπο ή την ουροδόχο κύστη. 

Εκτός από τα βακτήρια, τα ίδια τα στρινγκ είναι φτιαγμένα από υλικά που συχνά ερεθίζουν την μικρή περιοχή και μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονές στον κόλπο ή τα χείλια του αιδοίου, προκαλώντας ακόμα και εξωτερικές αιμορροΐδες στον πρωκτό. Θυμήσου το στρινγκ από μαργαριταρένιες πέρλες της Σαμάνθα Τζόουν στο «Sex and the City», και τις κοπέλες που ήθελαν να αποκτήσουν ένα παρόμοιο. 

Έρευνες που έγιναν τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να συνδέσουν τις διάφορες μολύνσεις με διάφορες μόδες, όπως τα στενά εσώρουχα και τα στρινγκ. Πάντως σε έρευνα που δημοσίευσε το «American Journal of Epidemiology» το 1987, η μόνη σύνδεση που υπήρξε, ήταν μεταξύ της συχνής σεξουαλικής επαφής, της χρήσης διαφράγματος και των λοιμώξεων στα ούρα ή διαφόρων γυναικολογικών φλεγμονών. Σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν υπήρξε καμιά ένδειξη πως τα ρούχα μπορούσαν να επηρεάσουν την αύξηση των λοιμώξεων. 

Ταυτόχρονα, μια έρευνα του 1994 στο ιαπωνικό πανεπιστήμιο «Nara Women’s University», αποκαλύφθηκε πως δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των βαμβακερών και ακρυλικών εσωρούχων σε συνδυασμό με τον ιδρώτα στη γυναικεία μικρή περιοχή. Τα βαμβακερά εσώρουχα προτιμώνται επειδή θεωρείται πως αφήνουν το δέρμα να αναπνέει καλύτερα, αλλά αυτή η έρευνα έδειξε πως δεν υπήρξε καμία διαφορά θερμοκρασίας με τα ακρυλικά εσώρουχα. Η μόνη διαφορά υπήρξε στα άτομα που εμφάνιζαν υπερβολική εφίδρωση στην περιοχή, όπου στην περίπτωση αυτή τα βαμβακερά εσώρουχα απορρόφησαν τελικά περισσότερο ιδρώτα σε σχέση με τα ακρυλικά. 

Τελικά να το βάλεις το στρινγκ; 
Αν η μικρή σου περιοχή ευνοεί τις μολύνσεις και τον υπερβολικό ιδρώτα, προτίμησε ένα κοφτό μεν αλλά βαμβακερό εσώρουχο. Το δυναμικό του come back κάνει και το εσώρουχο μπραζίλιαν που ρίχνει εξίσου τα αγόρια σαν τις μύγες. Για το καλοκαιράκι, το στρινγκ δεν μπορείς να το αποφύγεις κάτω από τα άστρα παντελόνια και τις φούστες. Τώρα το χειμώνα που δε λες να ξεκολλήσεις από το τζιν παντελόνι ή το δερμάτινο κολάν, απέφυγε τις υπερβολές στα στρινγκ. 

Μην εμπιστεύεσαι τα στρινγκ από περίεργα υλικά με εξωφρενικά φερμουάρ που μπορεί να σε τραυματίσουν (ειδικά αν τα φοράς 10 ώρες όσο εργάζεσαι). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου