1/4/11

Χάπι κατά του εθισμού στο facebook απο Έλληνες επιστήμονες...

Είναι γεγονός ότι το facebook έχει μπεί για τα καλά στις ζωές των νέων. Οι νέοι ξυπνούν και ανοίγουν τη σελίδα του facebook, βλέπουν τις φωτογραφίες των φίλων τους, σχολιάζουν, στέλνουν μηνύματα, συνομιλούν, δημοσιεύουν video, φλερτάρουν κτλ. Ο ιστότοπος αυτός, έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο επικοινωνίας των νέων και αρχίζουν σιγά σιγά να εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα εθισμού σε αυτό! Έλληνες επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Αθηνών, με επικεφαλής τον Γεώργιο Ανδρίτσο, ασχολήθηκαν επί μήνες με αυτόν τον εθισμό και βρήκαν το χάπι που αποτρέπει τον εθισμό!

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 426 εθελοντές ηλικίας απο 14-36 ετών. Στους εθελοντές δοθηκε προσωρινά και για δύο μήνες ένας φορητός υπολογιστής, στον οποίο καταγράφονταν οι ιστοσελίδες που επισκέπτονταν εφόσον προηγουμένως είχαν συμπληρώσει ένα έντυπο σχετικά με τον χρόνο που περνούσαν στο facebook. Τον πρώτο μήνα απλά παρακολουθούνταν οι υπολογιστές, ενώ στον δεύτερο οι εθελοντές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και η μία ομάδα έπαιρνε placebo χάπι ενώ η άλλη έπαιρνε το χάπι που κατασκέυασε η ερευνητική ομάδα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν ξεκάθαρα! Οι νέοι από την ομάδα που έπαιρνε το κανονικό χάπι μείωσε τον χρόνο που περνούσε στο facebook κατά 70%, ενώ η ομάδα μάρτυρας μόνο κατά 17%.

Ο Ανδρίτσος Γεώργιος, δήλωσε στο CNN: "Έχουμε γίνει μάρτυρες μιας πολύ μεγάλης ανακάλυψης! Πλέον, οι νέοι δεν θα εθίζονται πλέον στο facebook και θα μπορούν να έχουν μία φυσιολογική ζωή..."

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου