4/1/11

Αμύγδαλα: Προλαμβάνουν τον διαβήτη και τις καρδιακές παθήσεις!

Γιώργος Ανδρίτσος, φοιτητής Οδοντιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Έρευνες αμερικανών επιστημόνων έδειξαν ότι η κατανάλωση αμυγδάλων συνεισφέρει στην καλή λειτουργία του οργανισμού και πιο συγκεκριμένα, προλαμβάνει σοβαρές για την υγεία παθήσεις όπως τον διαβήτη και καρδιοπάθειες.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες Ιατρικής και Οδοντιατρικής του πανεπιστημίου του Νιου Τζέρσι και μελετήθηκαν οι επιπτώσεις της κατανάλωσης αμυγδάλων στον οργανισμό 65 ενηλίκων ατόμων με προδιαβήτη.

Ο προδιαβήτης είναι μία κατάσταση στην οποία διαταράσσονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τα άτομα που την εμφανίζουν θεωρείται ότι έχουν περίπου 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν στο μέλλον διαβήτη ή κάποια καρδιακή πάθηση από άτομα τα οποία δεν την εμφανίζουν.

Σύμφωνα με την έρευνα, μια πλούσια διατροφή σε αμύγδαλα, αύξησε τα επίπεδα ινσουλίνης, άρα οδηγεί σε μείωση των επιπέδων σακχάρου, και ταυτόχρονα μείωσε την LDL ή την κοινώς λεγόμενη «κακή» χοληστερόλη, η οποία σε υψηλά επίπεδα αυξάνει τον κίνδυνο σοβαρών καρδιακών προβλημάτων.

«Τα ευρήματα της έρευνας είναι ιδιαίτερα σημαντικά, ειδικά για όσους βρίσκονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου για την ανάπτυξη διαβήτη και καρδιοπαθειών, αφού δείχνουν ότι απλές αλλαγές στο διαιτολόγιό τους μπορούν να εμποδίσουν την εμφάνισή τους» δήλωσε στην «Daily Μail» η Μισέλ Βιέν, επικεφαλής της έρευνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου