3/8/10

10 Απλές Συμβουλές Υγείας…


Γιώργος Ανδρίτσος, φοιτητής Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών
01.        Ένα σετ αργών διατάσεων κάθε βράδυ τονώνει το τμήμα του εγκεφάλου που συνδέεται με τη μείωση του στρες και την αύξηση της λίμπιντο.
02.        Το Tai Chi σχετίζεται με την ελαστικότητα και την ισορροπία του μυοσκελετικού συστήματος, εξασφαλίζοντας έτσι την πρόληψη από την οστεοπόρωση.
03.         Όπως συμβαίνει με την σοκολάτα υγείας, το κόκκινο κρασί περιέχει φαινόλες, δραστικά χημικά μόρια που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες.
04.        Γυμναστείτε τουλάχιστον δύο ώρες μετά το φαγητό για να μην είστε επιρρεπείς σε κράμπες, τάση για έμετο ή ακόμη και για λιποθυμίες.
05.        Η εισπνοή αιθέριου ελαίου γιασεμιού χαλαρώνει τα νεύρα και τονώνει τον εγκέφαλο, ενώ η επάλειψή του είναι ευεργετική για την τοπική ξηροδερμία.
  06.                  Καταναλώνετε καθημερινά ταχίνι (πολτός σουσαμιού). Περιέχει ασβέστιο και μαγνήσιο, τα οποία συμμετέχουν από κοινού στην ισχυρή δομή των οστών.
  07.                  Αποφύγετε να τρέχετε συστηματικά σε πού ανηφορικούς και κατηφορικούς δρόμους, διότι έτσι κινδυνεύετε από ερεθισμούς στις αρθρικές επιφάνειες της επιγονατίδας.
  08.                  Επενδύστε στη στοματική υγιεινή: μια «αθόρυβη» πάθηση των ούλων, η λεγόμενη περιοδοντίτιδα, αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος από 20-90%.
  09.                  Οι βιταμίνες βρίσκονται στα πιο χρωματισμένα τμήματα των φρούτων και λαχανικών (για παράδειγμα, στα πιο πράσινα φύλλα του μαρουλιού)
  10.                  Οι αερόβιες ασκήσεις είναι πιο αποδοτικές τις πρωινές ώρες, ενώ οι αναερόβιες (βάρη) τις απογευματινές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου